2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A hét elején jelentették be, hogy Stan O'Neal távozik a világ egyik legnagyobb befektetési bankjának, a Merrill Lynchnek az éléről. A ma közzétett adatok szerint a vezérigazgató számára édes volt a búcsú, hiszen 161,5 millió dolláros kompenzációs csomagot ajánlottak fel neki.

Stan O'Neal a cég gyászos eredményei miatt távozik a Merrill Lynch éléről, és a társaság bejelentése szerint véglegesen visszavonul az üzleti élettől. Az 56 éves bankárnak lesz miből elélnie hátralevő éveiben, miután a befektetési banktól 131,4 millió dollár értékű részvénycsomaggal, 24,7 millió "nyugdíjjal" és 5,4 milliós végkielégítéssel lép le.

A vezető távozásának előzménye a Merrill egy héttel ezelőtt publikált csalódást keltő eredménye volt. A világ egyik legjelentősebb befektetési bankja ugyanis 2 milliárd dolláros veszteségről adott számot a harmadik negyedéves jelentésében.

A társaság emellett azt is közzétette, hogy az október elején bejelentett profit warningon túl (akkor 5 milliárd dolláros veszteség leírását helyezték kilátásba) további közel hárommilliárdnyi veszteséget ír le. A cég így összesen 7,9 milliárd dollárt írt le a másodlagos jelzáloghitelpiaci kitettsége miatt.

Mindezeknek köszönhetően 2001 óta a most lezárt negyedév lett a pénzügyi vállalkozás legrosszabb három hónapja. Érdekesség, hogy az akkori siralmas eredmények után került a cég élére a most távozó O'Neal.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!