2015. április 2. 12:01

Egymilliárd dolláros beruházást hajt végre az amerikai Ford autógyár Kínában.

A Ford Motornak egy helyi autógyártóval közös, Kínában bejegyzett vegyes vállalata, a Changan Ford Automobile Company megvásárolja egy nehézségekkel küszködő kisebb belföldi gyártó, a Hafin autógyárát az északkelet-kínai nagyvárosban, Harbinban.

Az üzemben fejlesztéseket hajtanak végre, és a tervek szerint 2016 második felében megkezdik a Changan-Ford személyautók gyártását. A Ford közölte: az új üzemmel - amely a Ford hetedik gyára lesz Kínában - évi 200 ezer darabbal tudja növelni a gyártókapacitását. Az amerikai autógyár Changannal közös vállalata márciusban 1,4 millió kocsit gyártott Kínában.

A Fordhoz hasonlóan más nyugati autógyártók is növelik gyártókapacitásukat Kínában. A kínai gazdasági növekedés lassulását egyelőre nem érzékelik a Kínában jelenlévő nyugati gyártók; elsősorban a kínai és a japán márkák iránti kereslet csökkent. Az autóeladások volumene átlagosan évi 10 százalékkal nő Kínában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.