2015. április 2. 12:01

Egymilliárd dolláros beruházást hajt végre az amerikai Ford autógyár Kínában.

A Ford Motornak egy helyi autógyártóval közös, Kínában bejegyzett vegyes vállalata, a Changan Ford Automobile Company megvásárolja egy nehézségekkel küszködő kisebb belföldi gyártó, a Hafin autógyárát az északkelet-kínai nagyvárosban, Harbinban.

Az üzemben fejlesztéseket hajtanak végre, és a tervek szerint 2016 második felében megkezdik a Changan-Ford személyautók gyártását. A Ford közölte: az új üzemmel - amely a Ford hetedik gyára lesz Kínában - évi 200 ezer darabbal tudja növelni a gyártókapacitását. Az amerikai autógyár Changannal közös vállalata márciusban 1,4 millió kocsit gyártott Kínában.

A Fordhoz hasonlóan más nyugati autógyártók is növelik gyártókapacitásukat Kínában. A kínai gazdasági növekedés lassulását egyelőre nem érzékelik a Kínában jelenlévő nyugati gyártók; elsősorban a kínai és a japán márkák iránti kereslet csökkent. Az autóeladások volumene átlagosan évi 10 százalékkal nő Kínában.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.