TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. december 14. 13:22

Az izraeli hátterű gyógyszergyár világszerte 14 ezer embert bocsát el. Hogy ez mennyi hazai munkavállalót érint, arról egyelőre nincs információ.

Jelentős költségcsökkentő programról döntött a lejárt szabadalmi hátterű gyógyszerek legnagyobb gyártója a Teva. A vállalat a teljes munkavállalói állomány negyedét, azaz 14 ezer embert küld el. Emellett felfüggesztik az osztalék fizetést is, amíg nem sikerül végigvinni a konszolidációs programot.

Egy dolgozó a Teva Magyarország Zrt. újonnan átadott központjában Gödöllőn 2012. október 2-án. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója két év alatt szeretné megvalósítani a megszorító programot, amelynek segítségével a mostani 16 milliárd dolláros költségekből 3 milliárdot terveznek lefaragni.

A cég magyarországi tevékenységét idén már utolérte az átszervezés, amikor tavasszal bejelentette a Teva Gyógyszergyár Zrt., hogy 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében. A vállalat akkor azt közölte, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet.

Akkor azt hangsúlyozták, hogy a Teva továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt, a terv az együttesen több mint 2000 embernek munkát adó debreceni és sajóbábonyi üzemet, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét nem érinti.

Kapcsolódó anyagok:
500 főt bocsát el a Teva Gödöllőn
Vezetési kudarc miatt zárja be gödöllői gyárát a Teva? 

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.