<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Az izraeli hátterű gyógyszergyár világszerte 14 ezer embert bocsát el. Hogy ez mennyi hazai munkavállalót érint, arról egyelőre nincs információ.

Jelentős költségcsökkentő programról döntött a lejárt szabadalmi hátterű gyógyszerek legnagyobb gyártója a Teva. A vállalat a teljes munkavállalói állomány negyedét, azaz 14 ezer embert küld el. Emellett felfüggesztik az osztalék fizetést is, amíg nem sikerül végigvinni a konszolidációs programot.

Egy dolgozó a Teva Magyarország Zrt. újonnan átadott központjában Gödöllőn 2012. október 2-án. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója két év alatt szeretné megvalósítani a megszorító programot, amelynek segítségével a mostani 16 milliárd dolláros költségekből 3 milliárdot terveznek lefaragni.

A cég magyarországi tevékenységét idén már utolérte az átszervezés, amikor tavasszal bejelentette a Teva Gyógyszergyár Zrt., hogy 500 fős létszámcsökkentést tervez gödöllői termelőüzemében. A vállalat akkor azt közölte, hogy 2018 végéig értékesíti vagy bezárja az üzemet.

Akkor azt hangsúlyozták, hogy a Teva továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt, a terv az együttesen több mint 2000 embernek munkát adó debreceni és sajóbábonyi üzemet, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét nem érinti.

Kapcsolódó anyagok:
500 főt bocsát el a Teva Gödöllőn
Vezetési kudarc miatt zárja be gödöllői gyárát a Teva? 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.