2p

Jelentősen visszaesett az árbevétele 2013 utolsó negyedévében a Nokia hálózati berendezéseket gyártó részlegének, amely a finn konszern működésének fő területe marad, miután lezárul az okostelefon-üzletág eladása az amerikai Microsoftnak.

A Nokia csütörtökön közölte: a Nokia Solutions and Networks (NSN) eladásai 3,1 milliárd euróra (940 milliárd forint) apadtak a negyedik negyedévben. Ez 22 százalékos csökkenés éves összehasonlításban, és elmarad a 3,2 milliárd eurós elemzői várakozástól.

A profitmarzs - a nettó nyereség aránya a bevételben - ugyanakkor 11,2 százalékra nőtt a harmadik negyedévi 8,4 százalékról, ami a cég közlése szerint 5 százalék körül lesz a március végén záruló idei első negyedévében.

A 2007 tavaszán létrehozott NSN 2012 óta nyereséges. A vállalat már a világ 150 országában működött közre mobilhálózati infrastruktúra kiépítésében.

Az okostelefon-üzletág - amelynek ez volt az utolsó negyedéve a Nokián belül, a hatósági jóváhagyás után átkerül a Microsofthoz - csaknem 200 millió euró veszteséget termelt, miután 29 százalékkal, 2,6 milliárd euróra csökkentek az eladások.

A konszern így 25 millió eurós veszteséggel zárta 2013 utolsó negyedévét. Az év egészében 615 millió euró volt a veszteség az okostelefon-üzletág miatt, amely 780 millió eurós mínusszal zárt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!