2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A világon negyedikként Kína is belépett a nagysebességű vonatok gyártóinak sorába. Az első szerelvények a tervek szerint a 2008-as nyári olimpia idején már üzemelni fognak.

Kínában is megkezdődött a 300 kilométer/óra végsebesség feletti vonatok gyártása, ezzel Japán, Franciaország és Németország után az ázsiai ország a negyedik világon, amely ilyen járműveket képes gyártani.

Az első tíz nagysebességű szerelvényt már a jövő év első felében leszállítják. Még a jövő augusztusi pekingi olimpia előtt üzembe akarnak állítani egy 600 utas befogadására képes szerelvényt a Peking-Tiencsin útvonalon. A menetidő a nagy sebességű járat beállításával a jelenlegi 80 percről 30 percre rövidül.

Ugyanakkor a francia Le Figaro híre szerint a francia TGV gyorsvonatok következő generációja valószínűleg már Olaszországban is közlekedik majd: az NTV olasz magán vasúttársaság Milánó, Róma és Nápoly között akarja használni a vásárolni tervezett 25 szerelvényt. Az ügylet értéke 625-875 millió euró.

Az új generációs TGV-k utazósebessége 360 kilométer óránként. Franciaország 2014-től tervezi megújítani TGV-flottáját.

Francia adatok szerint a világon az Alstom a listavezető, a világpiac 21 százalékát uralja a 270 km/h feletti sebességű vonatok gyártásában.

A második a Siemens 17, a harmadik a japán Hitachi, 15 százalékkal.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!