<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kereskedelmet nem érdeklik a keresztény értékek.

A termelői szektor több cége is berendelné nagyszombatra a dolgozókat, hogy így ellensúlyozza az idén munkaszüneti nappá váló nagypéntek kiesését, közölte a HírTV.

Ezt a munka törvénykönyve ugyan nem tiltja, de a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint elfogadhatatlan húzás lenne.„Nagyon szerencsétlen dolognak tartanám, és morálisan sem tudnám elfogadni, hogy ennek az ünnepnapnak néhány dolgozó igya meg a levét, azaz hogy nekik ne lehessen négynapos hosszú víkendjük. Hanem pénteken munkaszüneti nap, szombaton különleges munkára berendelik őket, és aztán gyakorlatilag meg van törve az ünnep. Én szerintem ez nem elegáns, nem korrekt, és nem is támogatható eljárás”


- nyilatkozta a csatornának Dávid Ferenc VOSZ-főtitkár.

A nagypénteki munkaszünetre egyébként a kiskereskedelmi áruházláncok többsége, így a Tesco, a SPAR, az Auchan és a Penny Market is a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton több műszakban, meghosszabbított nyitvatartással készül. A Világgazdaság arról ír, hogy a járműipar viszont csak lazán megrántja a vállát nagypénteken: náluk ez az egy nap mínusz nem okoz különösebb termeléskiesést, és könnyedén megoldják a problémát.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.