A kutatás szerint egy dolgozó napi ebédje 5,5 fontba kerül, ez 1265 fontot jelent fejenként évente, egész élete alatt pedig minden dolgozó ebédje 50 600 fontjába kerül a munkaadónak.
A felmérés azt is kimutata, hogy megkérdezett 3200 dolgozó mindössze 29 százaléka visz magával otthonról ebédet a munkahelyére. A dolgozók 41 százaléka a helyi szupermarketekben vesz magának ételt, mindössze a válaszadók 14 százaléka eszik a céges kantinban.
A megkérdezett dolgozók 12 százaléka a munkahelyen fogyasztja el ebédjét, csak az emberek 4 százaléka részesíti előnyben a gyorséttermeket.
A kimutatás szerint a dolgozók legszívesebben szendvicset esznek kávéval, ugyanakkor ha a szendvicset otthonról vinnék a munkahelyre, a kávé helyett pedig vizet innának, akkor évente 1000 fontot spórolhatnának minden dolgozón. A felmérés készítői arra hívták fel a figyelmet, hogy ha a dolgozók csak az ilyen apróságokon megtanulnának spórolni, akkor sokkal több pénzük maradna a cégeknek, ez pedig azt jelentené, hogy például magasabb lehetne a dolgozók nyugdíja.