1p

Egy most készült felmérés szerint a brit munkahelyek naponta 162 millió fontot költenek a dolgozók étkeztetésére - írja az Onrec.

A kutatás szerint egy dolgozó napi ebédje 5,5 fontba kerül, ez 1265 fontot jelent fejenként évente, egész élete alatt pedig minden dolgozó ebédje 50 600 fontjába kerül a munkaadónak.

A felmérés azt is kimutata, hogy megkérdezett 3200 dolgozó mindössze 29 százaléka visz magával otthonról ebédet a munkahelyére. A dolgozók 41 százaléka a helyi szupermarketekben vesz magának ételt, mindössze a válaszadók 14 százaléka eszik a céges kantinban.

A megkérdezett dolgozók 12 százaléka a munkahelyen fogyasztja el ebédjét, csak az emberek 4 százaléka részesíti előnyben a gyorséttermeket.

A kimutatás szerint a dolgozók legszívesebben szendvicset esznek kávéval, ugyanakkor ha a szendvicset otthonról vinnék a munkahelyre, a kávé helyett pedig vizet innának, akkor évente 1000 fontot spórolhatnának minden dolgozón. A felmérés készítői arra hívták fel a figyelmet, hogy ha a dolgozók csak az ilyen apróságokon megtanulnának spórolni, akkor sokkal több pénzük maradna a cégeknek, ez pedig azt jelentené, hogy például magasabb lehetne a dolgozók nyugdíja.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!