Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Miközben a munkavállalók egyre gyakrabban túlóráznak, az időpocsékolásról sem hajlandók lemondani. Egy friss felmérés szerint összességében akár három óra is elmehet netezésre és munkahelyi csevegésre.

Egy brit felmérés szerint, melyet a Management Issues idéz, hagyományos, a reggel kilenctől délután ötig tartó munkanapok egyre inkább "szétcsúsznak", melynek eredményeképpen sokan 8tól 6-ig dolgoznak. Érdekes, hogy a válaszolók több mint fele szerint egyszerűen azért mennek be korábban, vagy maradnak tovább, mert így nyugodt körülmények között hatékonyabban tudnak dolgozni. A válaszadók negyede ugyanakkor azért dolgozik többet, mert ilyen módon remél gyorsabb előrejutást a vállalati ranglétrán.

A túlórák mellett azonban a munkaidő egy jelentékeny része megy veszendőbe, a felmérés szerint összességében napi három órát pocsékolnak el az emberek. Az elsőszámú időtolvaj az internet, egy órát töltenek olyan oldalak nézegetésével, amelyeknek semmi közük a munkához. Kiesést okoz, hogy a dolgozók a szükségesnél több időt pepecselnek az irodai alkalmazásokkal, mivel nem ismerik kellőképpen a programokat, ahogy az is, hogy a PC vagy rendszerek hibájából nem tudnak dolgozni. Nem meglepő, hogy naponta félóránál több idő megy el a munkahelyi pletykákra is.

A University of Lancaster e témával foglalkozó professzora, Cary Cooper szerint ma már annyi tényező vonja el az emberek figyelmét, hogy nem csoda, ha vannak a munkaidőben üresjáratok. Ugyanakkor mind a munkaadók, mind az alkalmazottak számára előnyösebb lenne a hatékonyabb munkaidő kihasználás. A cégeknek ez versenyelőnyt, az alkalmazottaknak pedig több szabadidőt biztosítana. Ez persze nem megy egyik napról a másikra, az emberek többsége ugyanis irtózik még azoktól a változásoktól is, amellyel saját helyzetüket javíthatnák.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.