1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csaknem négymilliárd dolláros megrendelést nyerhet el a két legnagyobb repülőgépgyártó egyike (az európai Airbus vagy az amerikai Boeing) az Egyesült Arab Emírségek légitársaságától, az Air Arabiától. A cég mintegy ötven utasszállítót rendelne.

A Közel-Kelet legnagyobb diszkont légitársaságának illetékesei korábban úgy nyilatkoztak, hogy a cég harmincnégy gépet rendelne - vagy Boeing 737-eseket, vagy Airbus A320-asokat. Egy 737-es listaáron nagyjából 79 millió dollárba kerül, az ötvendarabos rendelés tehát összesen 3,95 milliárdba kerülne. Ha az A320-asok mellett dönt a vállalat, az valamivel kevésbé, 3,25 milliárd dollár erejéig terhelné meg a költségvetést - közli a Reuters.

"Azt tervezzük, hogy minimum harmincnégy, maximum ötven repülőgépet rendelünk közvetlenül a gyártótól, még ebben a hónapban" - nyilatkozta Adel Ali, a légitársaság vezérigazgatója. Arra nem tért ki, hogy milyen okból vásárolna az eredetileg eltervezettnél több utasszállítót a cég.

A vállalatnak egyébként egyelőre nincs saját flottája. A harmadik legnagyobb emirátus által létrehozott légicég jelenleg kilenc darab lízingelt Airbus A320-ast birtokol.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!