<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Négynapos munkahéttel kezdte az új évet hétfőn a Graboplast Zrt. parkettagyára, s a rendelések függvényében döntenek az egy hét múlva induló lakossági PVC-padló-, és speciális padló gyárak munkarendjéről - közölte Tanos Ádám kommunikációs munkatárs az MTI érdeklődésére.

A munkahét rövidítésével a cég a munkahelyek megőrzésére törekszik. A négy napos munkahetet a vállalatnál átmeneti megoldásnak tekintik, s bíznak abban, hogy bizonyos területeken, így például a speciális padlógyárban akár már az első negyedévben vissza tudják állítani az ötnapos munkahetet - fűzte hozzá Tanos Ádám.

A pénzügyi-gazdasági válság hatásaként legalább tíz százalékos forgalomcsökkenéssel, és a 2008. évi 1,5 milliárd forintos üzemi eredmény akár egymilliárdos visszaesésével számol 2009-ben a Graboplast - nyilatkozta korábban Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI-nek. Az üzemi eredmény az előzetes számítások szerint 500 millió és egymilliárd forint között lesz 2009-ben.

A PVC padló, parketta- és nagy kopásállóságú, egyebek között járművekben, kórházakban, sportcsarnokokban használatos speciális padlótípusokat előállító cégcsoport 2008-ban 19 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el.

MTI/Menedzsment Fórum