1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Négynapos munkahéttel kezdte az új évet hétfőn a Graboplast Zrt. parkettagyára, s a rendelések függvényében döntenek az egy hét múlva induló lakossági PVC-padló-, és speciális padló gyárak munkarendjéről - közölte Tanos Ádám kommunikációs munkatárs az MTI érdeklődésére.

A munkahét rövidítésével a cég a munkahelyek megőrzésére törekszik. A négy napos munkahetet a vállalatnál átmeneti megoldásnak tekintik, s bíznak abban, hogy bizonyos területeken, így például a speciális padlógyárban akár már az első negyedévben vissza tudják állítani az ötnapos munkahetet - fűzte hozzá Tanos Ádám.

A pénzügyi-gazdasági válság hatásaként legalább tíz százalékos forgalomcsökkenéssel, és a 2008. évi 1,5 milliárd forintos üzemi eredmény akár egymilliárdos visszaesésével számol 2009-ben a Graboplast - nyilatkozta korábban Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI-nek. Az üzemi eredmény az előzetes számítások szerint 500 millió és egymilliárd forint között lesz 2009-ben.

A PVC padló, parketta- és nagy kopásállóságú, egyebek között járművekben, kórházakban, sportcsarnokokban használatos speciális padlótípusokat előállító cégcsoport 2008-ban 19 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!