2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Négypárti egyezség született pénteken a digitális átállásról szóló - a parlament által nyáron elfogadott - törvény módosításáról - erősítette meg az MTI értesülését Jánosi György (MSZP), a kérdéssel foglalkozó parlamenti eseti bizottság elnöke.

Az MTI úgy értesült: a jogszabályban meghatározottnál 14 hónappal később, a jövő év utolsó napjáig kell kiírni az első digitális televíziós továbbító csatorna (multiplex) működtetési pályázatát, de a változtatással a rádiós multiplex esetében is nevesítenék a végdátumot, mégpedig szintén 2008. december 31-ével.

Új rádiós vagy televíziós frekvenciára csak azzal a megkötéssel írhatna ki pályázatot, újíthatna meg jogosultságot a médiahatóság, hogy az "az audiovizuális médiaszabályozásra vonatkozó új alaptörvény hatálybalépését követő 120. napon, de legkésőbb 2008. december 31-én lejár".

A rádiós digitális átállás dátumául 2014. december 31-ét határozná meg a törvény, rögzítve azonban, hogy "az átállás csak akkor lehetséges", ha a közszolgálati adók a lakosság legalább 94 százalékát elérik, és a lakosság háromnegyede rendelkezik digitális vevőkészülékkel.

Egy évvel korábbra - 2010. június elsejére hozná előre a törvény azt az időpontot, amíg fel kellene hagyniuk az országos tévés műsorszolgáltatóknak az analóg sugárzással ahhoz, hogy automatikusan helyet kapjanak digitális multiplexen. Az egyes multiplexeken belül egy műsorszolgáltató csatornáinak aránya tévé esetében továbbra sem haladhatná meg a 25 százalékot, míg rádiók esetében bekerülne egy 50 százalékos korlátozás.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!