<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A múlt hónapban az egy évvel korábbihoz képest 1400-zal kevesebb járat használta a brit repülőtereket, derül ki az Egyesült Királyság repülésirányítő szervezete (NATS) statisztikájából.

Szakértők ezek alapján valószínűsítik: a légitársaságok olyannyira visszafogják kapacitásaikat, hogy az év utolsó negyedére már a hatvanmilliót is eléri a közlekedésbe nem állított férőhelyek száma, a kapacitások csökkenése világszinten pedig hét százalék körül lesz október és december között.

A szervezet szerint megdöbbentő, hogy a 2001 szeptemberi terroresemények óta nem tapasztalható visszaesés következhet be a légiiparban. Aggasztó az is, hogy a csökkenés már a légiközlekedés szempontjából csúcsidőnek számító nyári időszak közepén jelentkezik.

A két legnagyobb londoni repülőtéren, a Heathrow-n és Gatwicken több mint 450-nel mérséklődött tavaly júliushoz képest a transzatlanti repülések száma, míg a belföldiek száma mintegy 200-zal esett vissza - idézi a szervezetet a The Guardian című brit lap. Becslések szerint az ázsiai járatokon idén a férőhelyek tekintetében 13 százalékos lesz a csökkenés.

A magas üzemanyagárak miatt gyorsan romló légi közlekedési iparági helyzet a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportot (BA) is sújtja, ami forgalomcsökkenést, bevételkiesését okoz, mondta korábban Szollár Domokos, a BA szóvivője.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.