<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Tényleges kapacitásának kilencven százalékán üzemel a rácalmási Hankook gumiabroncsgyár; nem terveznek létszámleépítést és munkaidő-csökkentést, sőt a következő két évben háromszázzal növelik a dolgozók létszámát - írja a dh-online.hu.

Lee Sang Il vezérigazgató az internetes lapnak elmondta, hogy bár a krízis mindenkit érint, ő optimista, mert a koreai központ mindenben támogatja a magyarországi gyárat, amely Európát szolgálja ki. "Ez a piac jóval nagyobb, mint a mi jelenlegi kapacitásunk, úgyhogy van helye a további fejlődésnek".

A jelenlegi kapacitás napi tizenötezer, azaz évi ötmillió abroncs, aminek most mintegy kilencven százalékát gyártják. A cég nem tervez létszámcsökkentést. A vezérigazgató szavai szerint az abroncsgyártás technológiája folyamatos munkavégzést kíván meg, a leállás és újraindítás nem kifizetődő, így a négynapos munkahét náluk nem alkalmazható.

Az idei béremelésekről még nem született döntés, de nem terveznek csökkentést. Továbbra is biztosítják a műszakonkénti egy meleg étkezést, az ingyenes munkába szállítást és a szállást.

A Hankook Tire fejlesztéséről szólva a vezérigazgató elmondta, hogy a beruházás második fázisát 2010-ben tervezik elindítani, és 2011-ben befejezni. Ez megduplázza a mostani gyártókapacitást, vagyis napi harmincezer abroncs gördülhet le a szalagokról. Jelenleg ezerkétszáz főt foglalkoztatnak, ami a beruházás nyomán ezerötszázra emelkedik.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.