2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Tényleges kapacitásának kilencven százalékán üzemel a rácalmási Hankook gumiabroncsgyár; nem terveznek létszámleépítést és munkaidő-csökkentést, sőt a következő két évben háromszázzal növelik a dolgozók létszámát - írja a dh-online.hu.

Lee Sang Il vezérigazgató az internetes lapnak elmondta, hogy bár a krízis mindenkit érint, ő optimista, mert a koreai központ mindenben támogatja a magyarországi gyárat, amely Európát szolgálja ki. "Ez a piac jóval nagyobb, mint a mi jelenlegi kapacitásunk, úgyhogy van helye a további fejlődésnek".

A jelenlegi kapacitás napi tizenötezer, azaz évi ötmillió abroncs, aminek most mintegy kilencven százalékát gyártják. A cég nem tervez létszámcsökkentést. A vezérigazgató szavai szerint az abroncsgyártás technológiája folyamatos munkavégzést kíván meg, a leállás és újraindítás nem kifizetődő, így a négynapos munkahét náluk nem alkalmazható.

Az idei béremelésekről még nem született döntés, de nem terveznek csökkentést. Továbbra is biztosítják a műszakonkénti egy meleg étkezést, az ingyenes munkába szállítást és a szállást.

A Hankook Tire fejlesztéséről szólva a vezérigazgató elmondta, hogy a beruházás második fázisát 2010-ben tervezik elindítani, és 2011-ben befejezni. Ez megduplázza a mostani gyártókapacitást, vagyis napi harmincezer abroncs gördülhet le a szalagokról. Jelenleg ezerkétszáz főt foglalkoztatnak, ami a beruházás nyomán ezerötszázra emelkedik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!