2008. augusztus 6. 03:59

Nem parkolhatnak a Sziget fesztivál bejárata körüli kis utcákban a jövő hétfőn kezdődő Sziget fesztivál ideje alatt azok, akik nem ott laknak; az alsó rakparton pedig csak a rendezvényen dolgozók közlekedhetnek majd, a látogatók nem - közölte Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke kedden, hangsúlyozva: a szervezők azt kérik, hogy a nagyközönség elsősorban a tömegközlekedést használja.

Vető Viktória ismertetése szerint idén először, a lakók kérésének megfelelően, a kerületi önkormányzattal közösen lezárják a rendezvény gépkocsiforgalma elől a Sziget bejárata körüli kis utcákat - a Mozaik utca környékén - és oda csak az ott lakók hajthatnak majd be. A szervezők szerint szigorúbb fellépés várható a tilosban parkolókkal szemben is.

Az alsó rakpartot, amelyet a fővárosi önkormányzat a főgyűjtőcsatorna építése miatt augusztus elején lezárt, csak a Sziget építésén és szervezésén dolgozók járművei használhatják majd, a nagyközönség oda nem hajthat be.

A szervezők abban bíznak, azzal, hogy a Sziget infrastruktúráját kiszolgáló forgalmat az alsó rakparton vezetik, némileg tehermentesíthetik a Szentendrei út forgalmát, ehhez vasúti átjárót építenek a Szépvölgyi útnál - közölte Vető Viktória.

A rendezvény környékén lévő fizetős parkolók előreláthatóan hamar megtelnek majd, ezért a szervezők arra kérik a fesztivál látogatóit, hogy autó helyett a tömegközlekedést használják, illetve biciklivel vagy hajóval közelítsék meg a Hajógyári szigetet.

A rendezvény alatt a BKV sűríti járatait, több kocsiból álló HÉV-szerelvényeket közlekedtet, amelyek az éjszakai órákban is járnak majd, és rendszeres különbusz-járatokat is indítanak a Szigetről (23 órától hajnali 5 óráig).

A fesztiválra hajóval is el lehet jutni, ezeket a járatokat sűrítik, és menetidejüket meghosszabbítják; a hajókra már nem csak a Jászai Mari téren és a Batthyány téren lehet felszállni, hanem a Vigadó téren is.

A hajójáratok hétfőn és kedden 12 órától éjfélig, a többi napon pedig 12 órától hajnali 4 óráig közlekednek.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.