2011. november 2. 07:04

A holland elektronikai óriás nem gyárt több tévét a jövőben, ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy Philips márkajelzésű készülékekkel sem találkozhatunk többet. A holland vállalat ugyanis egy hongkongi céggel hozott létre közös vállalkozást, melybe kiszervezi a televíziógyártást.

Végleges megállapodás született arról, hogy a Philips a hongkongi TPV csoporttal közös vállalatba szervezi ki veszteséges televíziógyártó üzletágát - közölte a holland vállalat kedden.

A vegyesvállalatban az LCD-monitorok gyártására szakosodott TPV 70 százalékkal, a Philips 30 százalékkal részesedik. A Philips hat év után lehívható opciós joggal rendelkezik részvénycsomagjának értékesítésére.

A Philips 80 éve gyárt tévéket, azonban az elmúlt években az üzletág nem termelt nyereséget, elsősorban az ázsiai gyártók támasztotta verseny miatt. A csoport október közepén közzétett eredménybeszámolója szerint a nehéz világpiaci körülmények és a csökkenő kereslet miatt az egy évvel korábbi 524 millió euróról 74 millió euróra esett vissza a nyereség a harmadik negyedévben.
 
MTI