2014. január 9. 05:11

A becsődölt Malév utolsó gépére január 6-ig lehetett ajánlatot tenni, de a felszámoló tájékoztatása szerint ezúttal sem érkezett be ajánlat - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A felszámoló a CRJ típusú repülőgépért ezúttal is 3,6 millió dollárt (800 millió forint) várt, de most is hiába. Az idő pedig a gép állapota ellen dolgozik, így félő, hogy hamarosan már csak alkatrésznek lehet majd eladni.

A gép mellett hamarosan újra meghirdetik a nemzeti légitársaság egykori balatonlellei üdülőjét és egyéb kis értékű ingóságokat is.

A lap felidézte: a bíróság nemrég 2014. június 30-ig hosszabbította meg az eljárás határidejét.

Demeter Csaba, a HUNALPA Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete elnöke korábban a lapnak elmondta: mintegy 900 ember lassan két éve vár a pénzére, ami nettó 2 milliárd forint. Ezt a felszámolás biztosan nem fedezi, ezért állami segítséget kértek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.