Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Mol valószínűleg nem jelent be kárigényt a januári orosz-fehérorosz vita miatt kialakult akadozások miatt, mivel a válság nagyon gyorsan megoldódott, s ezért csupán minimális technikai költségeket kell elviselnie – közölte Alács Lajos, a társaság stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója. A Mol a stratégiai készletekből piaci áron kapott olajat.

A Mol január elején mintegy tízezer tonna stratégiai olajkészletet használt fel a válság miatt, amit január végig tölt vissza tárolókba. A visszatöltésre a szabályok szerint a Molnak 6 hónapja van, de a cégnek elemi üzleti érdeke, hogy a visszatöltés minél hamarabb megtörténjen mondta az igazgató.

Magyarországnak nagyon jól működő kőolajrendszere van, ezért mindig megfelelően tud és tudott reagálni a kialakuló problémákra - mondta pénteken háttérbeszélgetésen.

Magyarországon összesen 547 ezer tonna kőolaj van a stratégiai tárolókban, míg a már finomított késztermék stratégiai mennyisége 645 ezer tonna. A kőolaj több mint egy hónapra elegendő, míg a teljes készlet 90 napra.

Kőolajat Tiszaújváros és Százhalombatta térségében tárolnak, készterméket szintén e két település körzetében, illetve Vámosgyörk, Mád, Szajol, Algyő, Csepel, Komárom, Celldömölk, Pécs és Székesfehérvár térségben. Az olajtartalékot Magyarország 1993 és 1995 között halmozta fel.

A Molnak december végén 250 ezer tonna volt a technikai olajkészlete, míg a késztermékkészlet mennyisége üzleti titkot képez. A cég saját olajkészletének mennyisége folyamatosan változik, s átlagosan három napra, illetve egy hétre elegendő.

Alács Lajos elmondta: mivel ezek a mennyiségek sokáig kielégítik a keresletet, egy elhúzódó válság eseté lenne idő az alternatív források kialakítására, s más módon, például az Adria vagy a fekete tengeri, ukrán Odessa-Brody vezetéken beszerezni az olajat.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.