2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Lekerültek a magyarországi E.On-érdekeltségek a terítékről a német cég és az orosz Gazprom részvénycsere-tárgyalásain - írja a Kommerszantra hivatkozva a Világgazdaság.

Már augusztus óta hallható, hogy az orosz gázóriás nem tart feltétlenül igényt az E.On Hungária Zrt. 25 százalékára plusz egy szavazatra, mint arról előzetesen megállapodtak. Az viszont új, hogy nem kéri a két másik E.On-hányadot sem: az E.On Storage Zrt. és az E.On Trade Zrt. 50 százalékát és mínusz egy szavazatát.

A Gazprom már hetekkel ezelőtt jelezte: a magyarországi helyett nyugat-európai E.On-érdekeltségeket kérne a Juzsno-Russzkoje gázmező negyedéért, de a helyzet napról napra változik. Az orosz vállalat korábban közölte, nem teljesen elégedett a magyarországi piaci lehetőségekkel.

Az E.On olcsóbban szeretne hozzájutni ahhoz a gázhoz, amit a Gazpromtól vásárol, ehhez azonban ki kell iktatni a szállítási láncból a közvetítő cégeket. Az E.On gázüzletágának vezérigazgatója, Burckhard Bergmann a múlt csütörtökön jelezte, javaslatot küld a Gazprom igazgatóságának az orosz cég 50 százalékos leányvállalatainak, a RosUkrEnergónak (RUE), a Gazprom Marketing & Trade-nek és a Gazprom Germaniának az "eltávolításáról", írja a Világgazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!