TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Eredménytelennek nyilvánította az Autókut Autóipari Kutató és Fejlesztő Zrt. 54,8 százaléknyi, névértéken 109 millió forint részvénycsomagjára kiírt privatizációs pályázatot az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV), miután egyedül a Wallis Befektetési Zrt. nyújtott be minimumár alatti, azaz érvénytelen ajánlatot.

Az ÁPV 220 millió forint minimum áron hirdette meg a tulajdonában lévő 59,8 százaléknyi részvény döntő hányadát. Az állami tulajdonban maradó részvényeket a dolgozók vehetik meg kedvezményes áron, míg a többi részvény a Rába Járműipari Holding Nyrt. birtokában van.

A Wallis a limitár mellett a pályázati kiírás más feltételét sem teljesítette, illetve nem megfelelően teljesítette - áll a hirdetményben. Az Autókut alapszabálya szerint a Rábának elővásárlási joga van a többségi tulajdonra - válaszolta korábban Oravecz Péter, az ÁPV kommunikációs vezetője az MTI kérdésére.

A 199 millió forint jegyzett tőkéjű autóipari kutató saját tőkéje 289 millió forint. A cég lényegében a XI. kerületi épületkomplexum üzemeltetésével és hasznosításával foglalkozik.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.