<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Eladta horvátországi töltőállomás-hálózatát az OMV - közölte pénteken a bécsi székhelyű társaság.

A vevő a Crodux derivati (Crodux), a horvát Crodux Plin csoport tagja. Az adásvétellel a horvát cég átveszi az OMV-től valamennyi horvátországi töltőállomását és mind a 63 alkalmazottját. A szerződést várhatóan az év első felében véglegesítik, a versenyjogi engedélyezési eljárás lezárulta után. A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek.

A 62 benzinkútból álló hálózat mintegy 13 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A vezető piaci szereplő az INA, amelynek 400 töltőállomása van. Tavaly ősszel az INA is ajánlatot tett a kúthálózatra, amelyet korábbi sajtóhírek szerint 150 millió euróért kínált eladásra az osztrák cég.

Az OMV közleményében rámutattak, hogy az adásvétellel a cég folytatja portfoliótisztítási stratégiáját. A stratégia része, hogy a közvetlen értékesítésről és a finomításról jobban a feltárás és kitermelés felé tolódjon el a cégcsoport portfóliója. Hozzátették, hogy a kereskedelmi tevékenységet olyan piacokra összpontosítják, ahol integrált szolgáltatást tudnak nyújtani. A horvátországi benzinkutak kiestek a Bécs melletti, schwechati finomító szállítási körzetéből.

Az OMV 2011 végén jelentette be, hogy felszámolja üzemanyagtöltő-állomás hálózatát Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. A nyolcszázalékos piaci részesedést jelentő boszniai kutakat a Gazpromhoz tartozó NIS kőolajipari vállalat vásárolta meg.

MTI