2009. szeptember 17. 06:21

Nem kapott többséget a médiahatóság szerdai ülésén a koncessziós díjak rendszerének átalakításáról szóló stratégia; több tag közlése szerint a szakmai szervezetekkel való egyeztetést követően kerül ismét az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elé a téma. Mint elmondták: a Fidesz által a testületbe delegált Szalai Annamária javaslata volt, hogy folytassanak konzultációt a kérdésben érintett fórumokkal.

Kedden számolt be arról az MTI, hogy csak egy évre adna könnyítést az ORTT új műsorszolgáltatásidíj-stratégiája a médiumoknak. A távírat iroda azt írta, a műsorszolgáltatási díjaknak a gazdasági válság miatti lehetséges átmeneti csökkentése címet viselő előterjesztés csak az idei év utolsó, valamint 2010 első három negyedére mérsékelné a díjakat az információ szerint.

Júliusban beszélt arról az MTI-nek Majtényi László, az ORTT elnöke, hogy őszre születhet meg a koncepció, amely összegzi a rendelkezésre álló tapasztalatokat; ennek alapján az ORTT "ha szükséges, beavatkozik", és megmenti azokat a műsorszolgáltatókat, "amelyek megszűnése nagyon káros lenne".

"A beavatkozásba valamilyen normatív elemet kell vinni" - tette hozzá, azt hangsúlyozva, nem egyedi döntésekre van szükség, hanem arra, hogy homogén médiapiaci csoportokat kezeljenek egységesen. Emlékeztetett arra: a díjcsökkentéssel kieső pénzek miatt az eddigieknél kevesebb forrást tudnak kiosztani; "az egyik ujjunk megvédése árán a másik ujjunkból vágunk le egy darabot" - fogalmazott akkor a médiahatóság elnöke.

Az MTI korábban közölt információja szerint tucatnyi műsorszolgáltató kért díjcsökkentést korábban, de ezek közül csak a Juventus Rádió kérelmét fogadta el az ORTT, amely a többi kérelmezőt arról tájékoztatta, hogy nem egyenként tárgyalják beadványukat.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.