1p

A napokban megkezdődik a sertéshús drágulása a hazai boltokban - írja a Világgazdaság. A friss hentesáruk ára ezen a héten, a feldolgozottaké egy hónapon belül nőhet.

Kovács László, a piacvezető Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az áremelés létkérdéssé vált az iparágban, mivel az alapanyagárak az utóbbi időszakban húsz százalékkal nőttek, miközben a cégek tavaly óta lényegében nem tudták drágítani termékeiket.

"Már megkezdtük a kereskedelmi tárgyalásokat az árnövelés érdekében" - közölte Román Gyula, a hazai piac második legnagyobb szereplőjének számító Debrecen-Hús csoport elnök-tulajdonosa.

Ágazati szakértők eközben egyöntetűen hazai húshiányt prognosztizálnak a következő időszakra, mivel a sertésállomány drasztikusan csökken. Legkorábban a hét végén drágulhat a tőkehús a boltokban, a készítmények ára pedig csak három-négy hét múlva emelkedhet - mondta el a Világgazdaságnak Neubauer Katalin, a CBA kereskedelmi vezérigazgatója. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!