2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A konkurensek elmúlt napokban bejelentett lépései után az iparági elemzők azt vetítették előre, hogy csökkenteni fogják a Wii konzolok árát is. A Nintendo elnökének bejelentése szerint azonban idén erre biztosan nem kerül sor. Ugyanakkor a vezető kilátásba helyezte a kínai piacra lépést, amitől a cég forgalmának növekedését remélik.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke szerint légből kapott találgatás, hogy a vállalat hamarosan csökkenteni fogja a Wii konzolok árát. A találgatások azt követően kaptak lábra, hogy a hét elején bejelentette a Microsoft, elkezdik a kisebb méretű Xbox 360-as modell árusítását az Egyesült Államokban. A szakértők akkor azt mondták, hogy az új, Arcade névre keresztelt modell egyértelműen a Wii-t célozza meg.

A korábbi jelentős árkülönbség is elolvad, mivel az új Xbox konzol 280 dollár, míg a Nintendo Wii jelenleg 250 dollárt kóstál. A jelenleg 500 dollárba kerülő PS3 és a „normál”, 350 dolláros Xbox 360-assal szemben eddig ugyan komoly előnye volt, most azonban fordult a kocka.

Nem véletlen, hogy a Microsoft lépésére - ha csak szóban is, de - szinte azonnal reagált a Nintendo, amely eddig a Sony és a Microsoft csatározása közepette a jóval olcsóbb, de újszerű módon üzemelő játékgépével felzárkózott a két óriáscéghez. A cég adatai szerint eddig 13,2 millió Wii-t és 53,6 millió hordozható DS konzolt adott el.

A Nintendo vezére azonban annak a véleményének adott hangot, hogy a játékuk sikerének a titka az új szemléletű megközelítés, ezért nem látják értelmét az árcsökkentésnek. A társaság a kiélezett piaci versenyben a kínai vásárlók megnyerésével szeretne inkább erősíteni. Satoru Iwata a jövő év elején ugyanis a világ legnépesebb országában is elkezdik árulni a Wii-t és a DS-t.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!