2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Három volán-szakszervezet (Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója, Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, Liga Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége) nem írja alá a gépkocsivezetők korkedvezményéről szóló megállapodást – közölte a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége.

A szakszervezetek azért nem csatlakoznak a megállapodáshoz, mert nem látnak garanciát arra, hogy a gépkocsivezetők típustól független, korkedvezményes nyugdíjáról jövő évben valóban kedvező döntést hoz az Országgyűlés.

A korkedvezményes nyugdíjról december 14-én kötött megállapodást a KKSZ (Közúti Közlekedési Szakszervezet), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium. A szaktárca vállalta, hogy január 25-ig az Országgyűlés elé terjeszti és támogatja, hogy a személyszállításban dolgozó gépkocsivezetők 2010. december 31-ig a jármű típusától függetlenül korkedvezményt szerezzenek.

A munkavállalók 45 százalékát tömörítő szakszervezet a minisztérium ajánlatát - amit november 27-i sztrájk előtt még csak kitöltetlen bianco csekként értékelt - december 14-én elfogadta. A megállapodásban a szakszervezet vállalta, hogy 2008-ban csak a munkáltatói, a helyi menedzsment hatáskörébe tartozó döntések ellen sztrájkolnak – áll a közleményben.

Horváth László, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségének alelnöke elmondta: a Volán-társaságcsoportban négy számottevő szakszervezeti tömörülés működik. Létszámban ugyan a KKSZ a legnagyobb, de támogatottságban a másik három (Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója, Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, Liga Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége) közel hasonló erőt képvisel.

"A napokban alaposan felerősödött a Volán cégek privatizációjának szándéka, ebben a helyzetben ilyen mérvű sztrájkmoratóriumot vállalni a legkevésbé sem szerencsés" – fogalmazta meg közleményében a munkástanácsok szövetsége.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!