<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Magyarország kijevi nagykövetsége külgazdasági irodájának nincs értesülése arról, hogy az ukrán gázszállító, a Naftogaz milyen módon indítja újra Magyarország felé a gázszállításokat - válaszolta Kapitány Sándor, irodavezető-helyettes az MTI kérdésére kedden reggel.

Szakértők szerint, ha a Naftogaz a magyar-szlovák határhoz közeli gáztárolókból - gázcserével - kezdi meg a szállítást, akkor néhány óra alatt Magyarországra érkezhet a földgáz, ha nem, akkor ehhez legalább 24-36 óra szükséges.

Az MTI moszkvai tudósítójának jelentése szerint kedden hajnalban, közép-európai idő szerint 2 órakor megindult az orosz gáz Európa felé, amiről maga Julija Timosenko ukrán kormányfő győződött meg a Gazprom központi diszpécsertermében.

Hírügynökségi jelentések szerint az ukrán csővezetéket működtető társaság "normális tranzitüzemelésre" állt át, és a tranzit közép-európai idő szerint 8.30 körül újra indult. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. reggel hét óráig nem kapott értesítést az ukrán diszpécserszolgálattól a gázszállítások újraindításáról.

Kapitány Sándor emlékeztetett arra: Robert Fico szlovák miniszterelnök a napokban Kijevben és Moszkvában tett látogatása során azt kérte, hogy Szlovákia határ menti tárolóból kapjon gázt, de a Naftogaz ezt műszaki-technológiai okokból nem tartotta lehetségesnek.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.