2009. szeptember 30. 12:46

A gazdasági válság, sem az amerikai, sem az európai, sem a magyar piacon nem ér véget gyorsan, de a Philips erős és képes arra, hogy jó pozícióban érje meg a recesszió végét - mondta Benedikt Laux, a vállalat közép-európai igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette, bár a Philips a magyar piacon megőrizte jó, illetve vezető pozícióját például a kis háztartási felszerelések és az otthoni világítástechnika, vagy egészségügyi rendszerek piacán, itt is érzi a recessziót, amit mutat az is, hogy a szórakoztató elektronikai székesfehérvári és a világítástechnikai tamási gyára sem üzemel teljes kapacitással.

Az igazgató az MTI kérdésére a magyarországi tevékenységről és forgalomról nem közölt konkrét pénzügyi adatokat, csupán annyit mondott, hogy az idén nem nőtt az időarányos bevételük, s több szegmensben is visszaesést tapasztalnak.

Benedikt Laux elmondta, az éves szinten 26 milliárd eurós bevételű Philips azokra területekre összpontosít, ahol növekedést érhet el. Így például az egészségügyi, az úgynevezett életminőség és a világítástechnikai szegmensre. Ezek a területek nagyjából a bevétel egyharmad-egyharmad részét teszik ki.

A vállalat célja az, hogy a gazdasági válság idején is stabil maradjon pénzügyi helyzete és teljesítménye, jól alkalmazkodjon a változásokhoz, s hatékonyabban működjön.

A Philips több mint 100 országban van jelen, s világszerte 116 ezer alkalmazottat foglalkoztat, s évente a bevétel 6 százalékát költi kutatás-fejlesztésre. Bevételének 30 százaléka a feltörekvő országokból származik.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!