2016. november 7. 08:28

Egyelőre leállt az állami terjeszkedés az energiaszektorban, írja a Magyar Nemzet.

Leállt a kormányzati terjeszkedés az energiaszektorban, és ez a 2018-as or¬szág¬gyűlési választást megelőző időszakig várhatóan így is marad. A szavazás előtt azonban elképzelhető, hogy a kormány valamilyen kisebb összeget igénylő, de látványos államosítási ügyletet azért még megvalósít, hogy szavazatszerzési céllal bizonyítsa elkötelezettségét a rezsicsökkentés mellett, írja iparági elemzőkre hivatkozva a Magyar Nemzet.

Idén már szinte bizonyosan nem lépnek egyik, a kabinet által korábban beígért állami kivásárlás kapcsán sem az energiapiacon. A lap információi szerint a beharangozott tervek ellenére egyelőre mégsem vásárolja meg az állami ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a dél-alföldi áramszolgáltatót, a francia tulajdonosi hátterű EDF Démász Zrt.-t.

Az ENKSZ Zrt. még januárban átvette volna a német RWE-től az Elmű–ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-t, ám a több mint kétmillió ügyféllel bíró cég szintén magántulajdonban maradt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.