2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A múlt év negyedik negyedévében nem adtak át új ipari-logisztikai épületet, így a teljes budapesti modern ipariingatlan-állomány 1 833 640 négyzetmétert maradt - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).

Az ipari ingatlanok iránti teljes kereslet 2013 utolsó negyedévében 124 705 négyzetméter volt, ami 75 százalékkal volt magasabb az előző negyedévben mért értéknél, és közel hatszorosa a 2012 negyedik negyedéves bérbeadási szintnek. Ennek ellenére, az éves kereslet összesen 248 865 négyzetméter ért el, ami 30 százalékkal kevesebb a 2012-ben mért felületnél.

Az utolsó negyedévben a bérbeadásokon belül 29,6 százalékra csökkent a szerződéshosszabbítások aránya, összesen 36 890 négyzetméterre tárgyalták újra a szerződéseket. A tranzakciók 43 százaléka új szerződéskötés volt, emellett a bővítések további 18,5 százalékot tettek ki.

A kihasználatlan ipari ingatlanterületek aránya 2,1 százalékponttal - 21,7 százalékra - csökkent az előző negyedévhez képest. Bár a negyedév során javult az üresedési mutató, továbbra is 2,3 százalékponttal magasabb a 2012 utolsó negyedévében rögzített 19,4 százalékos szintnél.

A BIEF tagjai a következő ingatlan-tanácsadók: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, Eston International, Jones Lang LaSalle és a Robertson Hungary.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!