2008. január 23. 10:14

A Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben közvetlen befolyásoló részesedést szerezhet a német ProACTIV Vermögensverwaltungs-AG.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ezt engedélyező határozata szerdán jelent meg a felügyelet honlapján. A határozat szerint a hannoveri székhelyű ProACTIV Vermögensverwaltungs-AG mindkét biztosítótársaságban 66,925 százalékos közvetlen befolyásoló részesedést szerezhet.

A cégjegyzék adatai szerint a Magyar Posta Biztosító Zrt. jegyzett tőkéje 754.625.235 forint, a tulajdonosai pedig a szintén hannoveri Talanx AG és a Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta Életbiztosító Zrt. jegyzett tőkéje 1.725.122.910 forint, a tulajdonosai pedig szintén a Talanx AG és a Magyar Posta Zrt.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.