2010. június 3. 06:49

Németországban már az egymást követő hatodik hónapban csökkentek az autóeladások májusban elsősorban amiatt, hogy lezárult a használtautók cseréjére vonatkozó kormányprogram. Ugyanakkor folytatódott az export bővülése.

A VDA autóipari szövetség szerdán ismertetett adatai szerint májusban 34 százalékkal kevesebb új autó kapott rendszámot, mint egy évvel korábban. Az év első öt hónapjában 28 százalék volt a tizenkét havi visszaesés.

Ugyanakkor az export 46 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest, miután áprilisban már 58 százalékkal megugrott a kivitel.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.