2008. május 20. 09:49

A Magyar Posta Zrt. elnyerte a World Mail Awards elismerést a biztonság kategóriában - közölte a társaság kedden.

A posták világában legrangosabb elismerésnek tartott díjat hétfőn este adták át a postai vezetők soros találkozója, a World Mail and Express konferencia nyitóeseményén, Budapesten. A nemzetközi szakmai díjat évente 12 kategóriában adják.

A biztonság kategóriában a díjat az a társaság kapja, amely a díjkiosztást megelőző évben a legtöbbet nyújtotta a postai folyamatokban jelentkező bűncselekményekkel, hamisítási ügyletekkel szemben folytatott harcban.

Az idén a Jersey Post pénzmosás-elleni tevékenysége és a US Post hamisítást szűrő fejlesztése mellett a Magyar Posta kézbesítővédelmi programját választották a legjobbak közé, majd ítélték a legjobbnak a magyar pályázatot a végső szavazásban.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint Magyarországon mintegy 10 ezer kézbesítő csaknem 90 százaléka rendszeresen visz házhoz pénzt. A Magyar Posta több óvintézkedést vezetett be annak érdekében, hogy csökkentse a kézbesítői munka veszélyességét. Egyebek közt alkalmazzák a speciális postástáskát, tréningekkel segítik a kézbesítők felkészülését az esetleges támadásokra, valamint bizonyos esetekben személyi védelmet biztosítanak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.