2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Nemzetközi tréningközpontot nyitott tatabányai telephelyén a Grundfos dán szivattyúgyártó csoport, amely szeptemberben avatta fel harmadik magyarországi gyárát Székesfehérváron, számol be a Világgazdaság.

A Grundfos Hungária Kft. a magyar mérnökkamara által akkreditált szakmai továbbképzéseket tart országszerte, amelynek egyik helyszíne lett az újonnan megnyitott tréningközpont. Az oktatóbázison minden európai ország épületgépész tervezői számára biztosítja a tréningeket a Grundfos.

A gyártó üzemhez csatlakozó központban a tervek szerint évente 70-90, többnapos továbbképzést tartanak 20-30 fős csoportok számára – közölte Ole Tansgaard, az oktatóbázis vezetője. Az új, energiatakarékos, elektronikusan vezérelt szivattyúk és a gyártástechnológia megismertetésére azért van szükség, mert a szivattyúk számítanak az egyik legnagyobb számban használt gépcsoportnak.

A csoport regionális kereskedelmi leányvállalata, a törökbálinti Grundfos Hungária Kft. idei árbevétele várhatóan eléri a 13,5 milliárd forintot az elmúlt évi 11,5 milliárddal szemben – mondta el a Világgazdaságnak Jánvári József, a magyar mellett a szlovák, a román, az ukrán piacot, valamint a volt jugoszláv piacokat ellátó társaság ügyvezető igazgatója. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!