2p

A tavalyi év legnépszerűbb újdonsága Amerikában egy olyan leveskonzerv volt, melyet már több mint száz éve gyártanak. A Campbell's újdonsága a csökkentett sótartalmú leves több mint 100 millió dolláros bevételt hozott a gyártónak 2007-ben.

A Campbell's már évek óta kísérletezik hasonlókkal, a cég szakértője szerint elsősorban kirándulásnak tekintik a hasonló kezdeményezéseket, ilyenkor eltzérhetnek a hagyományos összetételtől. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a 25 százalékkal csökkentett sótartalom lényegesen egészségesebbé teszi a leveseket.

A gyártó cég tavaly 3,5 milliárd dollárt fektetett új technológiaák kifejlesztésébe, kipróbálásába, ez majdnem a fele a 7,4 millárdos éves árbevételének. A levesek sikere azonban igazolja ezt a befektetést.

A vállalat képviselője szerint már a hatvanas években kifejélesztették a csökkentett sótartalmú levest, de a kezdetben csak szívbetegek számára gyártották. A hagyományos leveskonzervek maximum 900 milligramm sót tartalmazhatnak, míg a csökkentett sótartalmú levesekben 480 milligramm lehet. A Campbell's terméke mindössze 150 milligramm sót tartalmaz adagonként.

A termék kifejlesztésében az okozta a legnagyobb problémát, hogy mivel pótolják a sót, hiszen semmilyen anyagnak nincs hasonló íze. Eleinte sok ember azt hitte, hogy a kevesebb só miatt rosszabb a levesek íze, komoly kihívás volt, hogy bebizonyítsa a cég, hogy nincs így.

Végül két évvel ezelőtt született meg az áttörés: a cég kutatói találtak egy tengeri sót, mely jóval szegényebb nátriumban, mint a korábban használt só. Ezzel helyettesítették aztán a korábbi összetevőt, így nem ment az íz rovására.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!