A Campbell's már évek óta kísérletezik hasonlókkal, a cég szakértője szerint elsősorban kirándulásnak tekintik a hasonló kezdeményezéseket, ilyenkor eltzérhetnek a hagyományos összetételtől. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a 25 százalékkal csökkentett sótartalom lényegesen egészségesebbé teszi a leveseket.
A gyártó cég tavaly 3,5 milliárd dollárt fektetett új technológiaák kifejlesztésébe, kipróbálásába, ez majdnem a fele a 7,4 millárdos éves árbevételének. A levesek sikere azonban igazolja ezt a befektetést.
A vállalat képviselője szerint már a hatvanas években kifejélesztették a csökkentett sótartalmú levest, de a kezdetben csak szívbetegek számára gyártották. A hagyományos leveskonzervek maximum 900 milligramm sót tartalmazhatnak, míg a csökkentett sótartalmú levesekben 480 milligramm lehet. A Campbell's terméke mindössze 150 milligramm sót tartalmaz adagonként.
A termék kifejlesztésében az okozta a legnagyobb problémát, hogy mivel pótolják a sót, hiszen semmilyen anyagnak nincs hasonló íze. Eleinte sok ember azt hitte, hogy a kevesebb só miatt rosszabb a levesek íze, komoly kihívás volt, hogy bebizonyítsa a cég, hogy nincs így.
Végül két évvel ezelőtt született meg az áttörés: a cég kutatói találtak egy tengeri sót, mely jóval szegényebb nátriumban, mint a korábban használt só. Ezzel helyettesítették aztán a korábbi összetevőt, így nem ment az íz rovására.