2001. január 18. 11:00

Magyarország devizában fennálló nettó adósságállománya 6 milliárd eurót tett ki tavaly november végén.

Magyarország devizában fennálló nettó adósságállománya 6 milliárd eurót tett ki tavaly november végén - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-t. Az előző, 1999-es év végén az ország devizában fennálló nettó adósságállománya még 6,9 milliárd euró, 2000 október végén pedig 5,8 milliárd euró volt.

A jegybank közlése szerint a devizában fennálló bruttó adósságállomány 2000 november végén 27,5 milliárd euró volt, szemben az 1999 december végi 24,4 milliárd euróval. Tavaly október végén a bruttó adósságállomány 27,39 milliárd eurót tett ki. Tavaly november utolsó napján a jegybank devizatartalékainak értéke 12,4 milliárd euró volt, szemben az 1999 december végi 10,75 milliárd euróval.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.