<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Augusztus 7-től Metropol néven jelenik meg a Magyarországon tíz éve jelen levő Metro napilap.

A névváltoztatás a nagykereskedelmi láncot működtető Metro International DL AG kezdeményezése alapján, a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete nyomán született, áll a társaság közleményében.

„A metropol szó - ahogyan a metro is - a metropolisz szóból ered, utalva az olvasói célközönségre és a terjesztési területre. Magyarországon sokan még mindig a földalatti közlekedési eszköz nevére asszociáltak a Metróról, ezért már többször terveztük a névváltoztatást" – közölte Hivatal Péter, a kiadó vezérigazgatója.

A vezérigazgató hangsúlyozta, a változás csak a lap elnevezését érinti, semmi másra – tartalomra, layoutra, terjesztési vagy hirdetési területre - nincs hatással.

„A nemzetközi Metro lapcsoport 21 országban van jelen, és ezekben az országokban különböző nevek alatt érhető el, mivel ebben a kérdésben a helyi kiadók viszonylag szabad kezet kapnak. Korábban Metropol néven jelent meg a lap például Lengyelországban is, bár a magyar kiadó választását nem ez, hanem a piaci környezet, a lap pozícionálása befolyásolta” – tette hozzá Hivatal Péter.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.