2009. július 29. 07:51

Nem jutott egyezségre a médiahatóság és a harmadik legnézettebb hazai kereskedelmi csatornát működtető társaság; a Viasat-csoport nem tesz újabb ajánlatot, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pedig nem enged az egyik lényeges ponton - értesült az érintettek képviselőitől az MTI.

"Nem lesz második ajánlat" - mondta Kocsis Attila, a Viasat Hungária Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek, emlékeztetve arra: ők korábban egyebek mellett felajánlották, hogy az általuk vitatott szankciók 90 százalékát rendezik.

A médiahatóság azonban nem enged egy másik lényeges ponton, a vizsgálatmoratórium kérdésében. A Viasat ugyanis korábban azt kérte, hogy május elseje, azaz az általa működtetett Viasat3 csatorna brit joghatóság alá lépése után az ORTT ne indítson ellene vizsgálatokat.

Majtényi László, az ORTT elnöke szerint nem tehetnek olyan ígéretet, hogy a joghatóságuk alatt történt szabályszegést "elengedik". "Egy hatóság ilyenfajta alkukba nem mehet bele" - tette hozzá.

Április végén jelentette be a társaság, hogy a következő hónaptól brit joghatóság alatt áll az általa működtetett Viasat3 kereskedelmi csatorna.

Akkorra mintegy 30 millió forint befizetetlen bíróságot, kötbért, valamint két háromórás és egy egynapos képernyő-elsötétítést halmozott fel büntetésként a csatorna, ezekhez azóta a műsorszolgáltatási jog újabb háromórás megvonása és 16,5 milliós pénzügyi szankció társult.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.