2017. augusztus 11. 13:43

A nyomozás feladata lesz, hogy az elkövető személyét azonosítsák - derül a legfőbb ügyész írásbeli válaszából.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Heringes Anita, az MSZP parlamenti képviselője kérdezte Polt Péter, legfőbb ügyészt arról, hogy hogyan áll a Green Holidays-t érintő nyomozás. Polt a válaszában leírta, a BRFK gazdasági osztálya jelentős kárt okozó csalás gyanújával indított eljárást az utazási irodát érintően. Eddig tanúkat hallgattak meg és rengeteg dokumentumot gyűjtöttek be a nyomozás során. A helyzetet azonban nehezíti, hogy a károsultak több helyen tettek bejelentést, ezért a BRFK-nak időbe telik a futó nyomozások egyesítése.

(Fotó: MTI)

A legfőbb ügyész elmondta, a nyomozás feladata lesz, hogy az elkövető személyét beazonosítsák, a jelenlegi bizonyítékok alapján konkrétan még nem gyanúsítottak meg senkit sem. Sőt, egyelőre a hatóságok még azt sem tudják pontosan, hogy mekkora az utazási iroda bedőlésével okozott kár.

A BRFK egyébként összesen 25 millió forintot foglalt le a cég hitelszámláján és várhatóan további vagyontárgyakat is zár alá vehetnek.

A bejelentett károk becsült összege egyébként 900 millió forint, a biztosítónak pedig 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt.

mfor.hu