<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Tévesek azok a sajtóban megjelent állítások, amelyek szerint az Európai Unió (EU) - a tetemes energiafelhasználás miatt - betiltaná egyes plazma televíziók gyártását - közölte az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA).

A brit Daily Telegraph múlt héten, az információforrás megnevezése nélkül számolt be arról, hogy a plazma tévé technológiát betilthatják az európai piacon energiahatékonysági okok miatt.

Az EICTA közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy egy vonatkozó európai uniós direktíva szerint egy olyan technológiát, mint a plazma televíziót nem lehet betiltani a piacon, mivel az ezt a technológiát használó készülékek megfelelnek az energiahatékonysági követelményeknek. Ezenkívül az EU alapelveinek és versenyt szabályozó iránymutatásainkak is ellentmondana a technológiákon alapuló megkülönböztetés.

Az Európai Unió és tagállamai jelenleg is dolgoznak azokon az új szabályokon, amelyek biztosítanák a televíziókészülékek továbbfejlesztett energiahatékonyságát. A tervek szerint minden gyártót köteleznek majd arra, hogy megfeleljen az új minimum energiahatékonysági előírásoknak. A gyártók ugyanis csak így gyárthatnak, importálhatnak és értékesíthetnek tévékészülékeket az európai piacon - áll az EICTA közleményében.

A szabályozás várhatóan 2009 második felében teszik közzé, és egy egyéves átmeneti időszak után, 2010 második felére a termékeknek meg kell felelniük az előírásoknak. Az EICTA-t 1999-ben alapították, és nagy és kis vállalatokat képvisel az infokommunikációs technológia és szórakoztató elektronikai ipar szektoraiból. A szervezet 28 európai országból származó 61 nagyobb multinacionális vállalatból és 39 nemzeti egyesületből áll. Az EICTA-nak magyar nemzeti egyesülete is van: az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.