1p

Közel fél évvel korábban, már ebben a hónapban megkezdődik a rácalmási Hankook-gyár második ütemének építése – értesült a Világgazdaság.

A 230 millió eurós beruházás révén a gyár 2011 végére megkétszerezheti kapacitását, így a kibocsátott abroncsok száma meghaladhatja az évi tízmillió darabot. A VG értesülései szerint az új üzembe felső kategóriás, nagy teljesítményű – köztük valószínűleg defektmentes – abroncsok termelését telepíti a Hankook Tire.

A gazdasági és pénzügyi világválság hatására a Hankook tavaly úgy határozott, hogy egy évvel – 2010 első fél évére – elhalasztja a beruházás kezdetét, ám a koreai és a kínai gyárak távolsága, valamint az európai piaci igények miatt kénytelen volt módosítani ezt a tervet.

A jelenleg 1250 embernek munkát adó gyár 2012-től kétezer alkalmazottal dolgozik, írja a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!