2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nőtt a holland sörgyártó Heineken csoport forgalma és nyeresége az első negyedévben az afrikai, ázsiai és európai piacok erősödésének köszönhetően - közölte a vállalat szerdán.

Az értékesítését tekintve a világ harmadik legnagyobb sörgyártójának adózás és kamatfizetés előtti nyeresége (Ebit) a vállalati felvásárlások nélkül éves összehasonlításban 20 százalékkal nőtt a januártól márciusig terjedő időszakban.

A vállalat árbevétele az előző évi 2,9 milliárd euróról 3,6 milliárd euróra nőtt. Elemzők 3,53 milliárd eurós árbevételre számítottak.

A társaság értékesítései Nyugat-Európában 0,6 százalékkal, Afrikában 12 százalékkal voltak magasabbak. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Hollandiában tapasztalt bővülés kiegyenlítette a spanyol, olasz, ír és portugál piacok visszaesését - tájékoztatott a vállalat szerdán.

A társaság részvényeinek árfolyama ugyanakkor 1,7 százalékkal esett a szerdai kereskedésben, miután a kereskedők nyereségeik realizálására törekedtek. Elemzők szerint a Heineken papírjai az elmúlt időszakban enyhén felülértékeltek voltak, így a piaci szereplők most a kedvező eredmények után lezárni igyekeznek pozícióikat. A holland társaság 11 százalékkal erősödött az előző hónapban, miközben a STOXX Europe 600 élelmiszeripari mutató 7 százalékos növekedést mutatott.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!