2014. április 16. 08:52

Az Intel amerikai mikroprocesszor- és chipgyártó bevételei nőttek a táblagépekbe készített termékei iránti nagyobb kereslet miatt, de a profit visszaesett, mert a személyi számítógépek (PC) piacáról kevesebb jövedelem folyt be.

Az Intel a PC-khez gyártott chipekről lett híres, de az elmúlt években folyamatosan csökkent a PC-k piaca, mert többen inkább okostelefont, vagy táblagépet vettek a hagyományos asztali számítógépek helyett. Az Intel lassan reagált erre a változásra, de mostanra egyre több mobileszközre szánt chipet gyárt.

Az Intel Corporation 2014 első negyedévi jelentése szerint 1,95 milliárd dollár volt a nyeresége, részvényenként 0,38 dollár, kevesebb, mint a 2013-as első negyedévi 2,05 milliárd dolláros, részvényenként 0,40 dolláros profit.

Az Intel bevétele viszont nőtt, 12,6 milliárd dollárról az elemzők által várt 12,8 milliárd dollárra. A második negyedévben 12,5-13,5 milliárd dollár lehet a cég bevétele. Egyszeri, szezonális hatásként növelheti az Intel bevételeit a második negyedévben, hogy a Microsoft megszűntette a 2001-ben megjelent Windows XP operációs rendszerének támogatását.

A Microsoft új operációs rendszer vásárlására buzdítja kuncsaftjait, akik ennek hatására teljes rendszerfrissítést hajthatnak végre, azaz új PC-ket szereznek be, ez pedig már az Intel chipeladásait is segítheti.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.