2014. április 16. 08:52

Az Intel amerikai mikroprocesszor- és chipgyártó bevételei nőttek a táblagépekbe készített termékei iránti nagyobb kereslet miatt, de a profit visszaesett, mert a személyi számítógépek (PC) piacáról kevesebb jövedelem folyt be.

Az Intel a PC-khez gyártott chipekről lett híres, de az elmúlt években folyamatosan csökkent a PC-k piaca, mert többen inkább okostelefont, vagy táblagépet vettek a hagyományos asztali számítógépek helyett. Az Intel lassan reagált erre a változásra, de mostanra egyre több mobileszközre szánt chipet gyárt.

Az Intel Corporation 2014 első negyedévi jelentése szerint 1,95 milliárd dollár volt a nyeresége, részvényenként 0,38 dollár, kevesebb, mint a 2013-as első negyedévi 2,05 milliárd dolláros, részvényenként 0,40 dolláros profit.

Az Intel bevétele viszont nőtt, 12,6 milliárd dollárról az elemzők által várt 12,8 milliárd dollárra. A második negyedévben 12,5-13,5 milliárd dollár lehet a cég bevétele. Egyszeri, szezonális hatásként növelheti az Intel bevételeit a második negyedévben, hogy a Microsoft megszűntette a 2001-ben megjelent Windows XP operációs rendszerének támogatását.

A Microsoft új operációs rendszer vásárlására buzdítja kuncsaftjait, akik ennek hatására teljes rendszerfrissítést hajthatnak végre, azaz új PC-ket szereznek be, ez pedig már az Intel chipeladásait is segítheti.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.