TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A bruttó nominális átlagkereset 2001 január-áprilisban 17,3 százalékkal, a nettó átlagkereset 15,7 százalékkal, a reálkereset pedig 4,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A bruttó nominális átlagkereset 2001 január-áprilisban 17,3 százalékkal, a nettó átlagkereset 15,7 százalékkal, a reálkereset pedig 4,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közleményben az MTI-vel.

A KSH közleménye szerint a nemzetgazdaságban az év első négy hónapjában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó nominális átlagkeresete 95 000 forint volt. A versenyszférában dolgozók átlagosan 95 600 forintot, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állók pedig 94 100 forintot kerestek.

Az idén január-áprilisban 10,3 százalékos volt a fogyasztóiárindex-növekedés. Az év első négy hónapjában a nemzetgazdaság legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásainál, valamint a költségvetési és társadalombiztosítási intézményeknél átlagosan 2,7 millióan álltak alkalmazásban, 0,9 százalékkal többen az egy évvel korábbinál.

A legjobban fizető gazdasági ág a pénzügyi tevékenység volt, itt átlagosan 211 700 forintot kerestek havonta. Ezt követte 131 800 forinttal a vegyipar. A legkevesebbet, 59 100 forintot a szociális ellátásban dolgozók kerestek. A 4,9 százalékos reálérték-emelkedésen belül a vállalkozások esetében 5,2 százalékkal, a költségvetési intézményeknél pedig 4,3 százalék volt a reálérték-növekedés.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.