TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A külkereskedelmi mérleg dollárban számított hiánya csaknem megduplázódott novemberben az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.

1999 novemberében 202 millió dollár volt a külker mérleg hiánya, 2000 novemberében pedig 397,2 millió dollár.

A tavalyi év első tizenegy hónapjának összesített adatait az 1999-es év azonos időszakához hasonlítva 35 százalék a növekedés. A dollárban számított forgalmi adatokat tekintve Oroszországgal folytatott export és import élénkült meg leginkább, de a Közép- és Kelet-európai országokkal folytatott kereskedelem volumene is jelentős növekedést mutat. Németországgal és Ausztriával szemben kis mértékben csökken importunk az export növekedése mellett. Mind az export, mind az import területén a gépek és szállítóeszközök kereskedelme növekedett a legnagyobb mértékben, több mint 30 százalékkal. A termékcsoportok szerinti bontás azt mutatja, hogy egyedül az energiahordozók exportja csökkent, és minden termékcsoportra növekedett az import.

A import-export rés tágulásához hozzájárult az olajárak 10 éve nem látott magas volta csakúgy, mint a november hónapban megélénkülő kereslet miatt megnövekedett import. Az euró harmadik negyedévi gyengélkedése sem volt jó hatással a külkereskedelmi mérleg alakulására.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.