2001. február 27. 11:00

Az InternetWeek az év elején 250 az IT és az e-business terültén dolgozó vezetőt kérdezett meg tervezett arról, mekkora összeget szándékoznak a közeljövőben az internetes üzletre költeni. A válaszadók 77 százaléka válaszolt úgy, hogy 2001-ben ez az összeg növekedni fog, a növekedés mértékét átlagosan 40 százalékban jelölték meg. Csupán a megkérdezettek 4 százaléka számít arra, hogy cége internetes költése az idén csökkenni fog, míg 19 százalékuk stagnálásra számít.

A gazdasági növekedés lassulásának következménye, hogy a legtöbb vállalatnál még a korábbinál is szigorúbban vizsgálják a beruházások megtérülését. Egyes internetes beruházásoknál - ilyenek például a vásárlókat tájékoztató webes megoldások - igen bonyolult, vagy egyáltalán nem lehetséges a ROI elemzés.

Az InternetWeek tanulmányából kiderül, hogy az internetes költések csökkenéséről nyilatkozó cégek többsége az e-business alkalmazások fejlesztését (61 %), az ISP, ASP és egyéb az internethez kapcsolódó szolgáltatások kihelyezését (52 %), az online beszerzést (52%), illetve a mobil/vezeték nélküli eszközök és szolgáltatások alkalmazását (50%) kívánja visszafogni.

Miközben az amerikai cégek összesített IT költése a 2000-es 20 százalékkal szemben idén várhatóan csak 10 százalékkal növekszik (Meta Group), az e-business részesedése a teljes IT költésből változatlanul növekszik. A Gartner Group tanulmánya szerint ez a részesedés a tavalyi 12,7 százalékkal szemben 2001-ben 30 százalék, míg 2005-ben 50 százalék lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.