<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Megnövekedett a győri Graboplast Padlógyártó Zrt. rendelésállománya, ezért június elején 62 dolgozóval növelte létszámát az eddigi több mint 600-ról.

A társaság az idén 5-10 százalékos árbevétel-növekedésre számít a tavaly 15,5 milliárd forintos forgalomhoz viszonyítva. Tanos Ádám kommunikációs munkatárs az MTI-vel szerdán közölte: a győri és a tatabányai padlógyár már heti hét napos üzemmódban termel, a kecskeméti parkettagyárban pedig heti hat napon dolgoznak a munkatársak.

A piaci forgalom a tavalyihoz hasonló módon kiegyenlítetlen - jelezte Tanos Ádám. A kereslet a kora tavaszi hónapokban még annyira alacsony volt, hogy április elején három, négy, illetve öt napos munkaidőben zajló gyártással is meg tudott felelni a vállalat a piaci elvárásoknak. Az exportpiac kedvező hatásai azonban már májustól érezhetőek voltak, így a hónap közepére a Graboplast mindhárom - győri, tatabányai, kecskeméti - gyárában bővítette a termelést, és öt napon tudott termelni.

Tavaly 750 millió forintos üzemi eredmény mellett 15,5 milliárd forint árbevételt ért el a vállalat.

MTI