1p

Megnövekedett a győri Graboplast Padlógyártó Zrt. rendelésállománya, ezért június elején 62 dolgozóval növelte létszámát az eddigi több mint 600-ról.

A társaság az idén 5-10 százalékos árbevétel-növekedésre számít a tavaly 15,5 milliárd forintos forgalomhoz viszonyítva. Tanos Ádám kommunikációs munkatárs az MTI-vel szerdán közölte: a győri és a tatabányai padlógyár már heti hét napos üzemmódban termel, a kecskeméti parkettagyárban pedig heti hat napon dolgoznak a munkatársak.

A piaci forgalom a tavalyihoz hasonló módon kiegyenlítetlen - jelezte Tanos Ádám. A kereslet a kora tavaszi hónapokban még annyira alacsony volt, hogy április elején három, négy, illetve öt napos munkaidőben zajló gyártással is meg tudott felelni a vállalat a piaci elvárásoknak. Az exportpiac kedvező hatásai azonban már májustól érezhetőek voltak, így a hónap közepére a Graboplast mindhárom - győri, tatabányai, kecskeméti - gyárában bővítette a termelést, és öt napon tudott termelni.

Tavaly 750 millió forintos üzemi eredmény mellett 15,5 milliárd forint árbevételt ért el a vállalat.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!