TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Növelte árbevételét és továbbra is nyereséges a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. az első félévben: az autóipari cég június végével teljesítette az éves bevételi tervének a felét, s 12,4 millió eurós árbevételt ért el - mondta Üveges Tivadar ügyvezető igazgató.

Hozzátette: a cég árbevétele tavaly 21,5 millió eurót tett ki, az idei évre 23 millió eurós bevételt terveznek. A biztonsági övfeszítő berendezések pirotechnikai egységét gyártó pápai cég áprilisban adta át 1,3 milliárd forintos beruházással megépített új gyártócsarnokát, amelyhez 346 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el. A beruházást az új fejlesztésű autókba kerülő gyalogosvédelmi rendszer gyártásának beindítása tette szükségessé.

Eddig több mint 11 millió nem helyettesíthető alkatrészt szállítottak a többi között a BMW-nek, a Mercedesnek, míg tavaly egész évben 25 millió terméket értékesítettek.

Az ügyvezető elmondta, hogy az átadott csarnokban elindult az új termék, az aktivátor sorozatgyártása, amely egy világújdonságnak számító közlekedésbiztonsági rendszer része. A berendezés szenzorok segítségével érzékeli a gyalogossal történt ütközést, és az motorháztető kiemelésével az ütközést tompítva megakadályozza, hogy az elütött személy súlyos sérülést szenvedjen. A fejlesztés iránt több gyártó is érdeklődik, az Audi és a Skoda számára is nagyobb mennyiséget gyártanak már 2013-tól. Az új gyártósorok beszerzésére közel 650 millió forintot fordítottak.

Az osztrák Hirtenberger-csoport magyar leányvállalata a pápai ipari parkban 3,8 hektáros területen 10 ezer négyzetméteres gyártócsarnokában 420 dolgozót foglalkoztat. Az ügyvezető közlése szerint a cég 2003-óta folyamatosan nyereséget termel, és Pápa harmadik legnagyobb árbevételű vállalkozásának számít.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.