<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A fogyasztási cikkeket forgalmazó Unilever holland-brit kereskedelmi konszern a harmadik negyedévben a világgazdasági válság ellenére is növelte értékesítéseit, igaz, árcsökkentések támogatásával.

A harmadik negyedévben az értékesítési volumen éves összevetésben 3,6 százalékkal nőtt.

Értékesítési árbevétele viszont a gazdasági válság miatti árcsökkenés következtében csak kismértékben, 10,2 milliárd euróra csökkent 10,43 milliárd euróról. Adózott eredménye a 2008-as azonos periódussal összevetve 41 százalékkal 1,5 milliárd euróra esett vissza.

A nyereség csökkenésének első számú oka a Sara Lee mosószer és testápoló szer forgalmazó vállalat 1,1 milliárd euróért történt megvásárlása volt. Az Unilever hasonló akvizíciókkal készül növelni áruforgalmát és bővíteni termékpalettáját.

Az Unilever márkái közé tartoznak egyebek között az Omo, Axe, Becel, Knorr, Langnese, Du darfst, Dove és Domestos.

Paul Polman, a konszern vezérigazgatója kijelentette: "Kedvező fejleményeket tapasztalunk az országok többségében a világ minden táján és a termékkategóriák többségében."

Növekvő értékesítési volumen mellett az Unilever élelmiszer, kozmetikum és tisztítószer üzletágának átlagos árszintje 2,3 százalékkal, Ázsiában és Afrikában 1,3 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában 0,2 százalékkal csökkent.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.