2013. július 23. 07:46

A Telenor Magyarország 14,78 milliárd forint kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt (EBITDA) ért el a második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 13,253 milliárd forinttal, miközben bevételei kissé, mintegy 0,5 milliárd forinttal, 38,159 milliárd forintra nőttek.

A Telenor közleménye szerint az eredmény növekedése a mobilinternet gyors ütemű terjedésének és a számlás előfizetések gyarapodásának köszönhető. Hangsúlyozzák, hogy az ügyfelek elégedettségének javítása érdekében a Telenor újabb befektetésekkel fejleszti hálózata minőségét és sebességét

"Fő célunk a legjobb ügyfélélmény biztosítása, ezért különösen fontos, hogy a Telenor Magyarország ma jobb minőségű hálózattal rendelkezik, mint eddig bármikor. A jövőben újabb befektetésekkel növeljük hálózatunk sebességét és fejlesztjük szolgáltatásainkat, hogy ügyfeleink okostelefonjaikon kiaknázhassák a Hipernet által biztosított lehetőségeket." - idézi a közlemény  Christopher Laska vezérigazgatót.

A Telenor előfizetőinek száma kilencezerrel, 3 millió 455 ezerre nőtt, az aktív SIM-kártyák száma alapján számított piaci részesedés pedig 31,3 volt a második negyedévben. A Telenor mobilinternet-piaci részesedése 30,20 százalék volt 2013 második negyedévének végén - a mobilnetezők száma 220 ezerrel, 800 ezerre emelkedett az előző évi értékhez képest.

Az eredménykimutatás szerint a magasabb előfizetésekből és forgalmi díjakból származó árbevételből, valamint a csökkenő működési kiadásokból eredően az EBIT (kamatfizetés és adózás előtti eredmény) 10,744 milliárd forintra javult az előző évi 9,024 milliárd forintról.

A tőkeberuházások (CAPEX) összege 1,522 milliárd forintot tett ki, 1,8 milliárd forinttal alacsonyabb volt a 2013 második negyedévében, mint 2012 hasonló időszakában, mivel a 2012-es érték még jelentős hálózatmodernizációs, CRM és üzlet átalakítási beruházásokat tartalmazott.

Az egy előfizetésre jutó, forintban számított átlagos havi árbevétel összege ("blended ARPU" index) javulást mutat 2012 második negyedévével összehasonlítva, mivel az  előfizetési és forgalmi díjak növekedése ellensúlyozta az összekapcsolási díjak 2013. januári csökkentésének negatív hatását. Értéke 3395 forintról, 3484 forintra emelkedett.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.