TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A korábbi 20 helyett immár a Chrysler autógyár 25 százalékos tulajdonrészét birtokolja az olasz nagyvállalat.

A Fiat a jelenlegi 20 százalékról 25-re emeli részesedését Chrysler autógyárban, miután egy új gyárat létesít az Egyesült Államokban, ahol üzemanyagtakarékos motorokat állítnak elő. Ezzel az olasz autóipari csoport teljesítette az amerikai kormányzatnak a Chrysler megvételekor tett vállalásainak egyikét.

Az olasz autógyár összességében 35 százalékra növelheti részesedését az amerikai cégben, ha további két feltételt teljesít: növeli a Chrysler modellek nemzetközi értékesítését, és új kisautó gyártását kezdi meg Amerikában.

Jelenleg a Fiat a második legnagyobb tulajdonos az amerikai autógyárban, a részvények 68 százaléka az UAW nyugdíj- és egészségügyi alap birtokában van, az amerikai kormányzatnak 10, a kanadainak 2 százalékos részesedése van a cégben. Az olasz vállalat 2008 végén szerzett tulajdonrészt az amerikai cégben, miután az amerikai kormány 12 milliárd dollárral kisegítette a csőd szélére került autógyárat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.