TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Fiat 30 százalékra növeli részesedést a Chrysler amerikai autógyárban - jelentette be hétfőn Sergio Marchionne, az olasz társaság vezérigazgatója.

A Fiat saját forrásból finanszírozza az ügyletet, amelyet napokon belül véglegesítenek - mondta Marchionne. A Fiat az idén már másodszor növeli részesedését a cégben, amelynek irányítását 2009-ben vette át. Akkor 20 százalékot szerzett, az idén januárban pedig további 5 százalékot. A tervek szerint 2011 végéig 35 százalékra emelkedik az olasz tulajdonos részesedése.

A válságba jutott amerikai cég - a General Motors és a Ford mellett a harmadik nagy detroiti autógyártó vállalkozás - cserébe hozzáférést szerzett a Fiat technológiájához és az 1899-ben alapított olasz cégnél felhalmozódott minden egyéb tudáshoz, tapasztalathoz.

A Chryslert a 2008-ban elmélyült gazdasági világválságban az amerikai és a kanadai kormányzat összesen 15,5 milliárd dolláros tőkeinjekciója mentette meg a teljes összeomlástól. A cég a Fiat vezetésével kezdett új fejezetet. Tavaly még veszteséggel zárt, az idén viszont már 200-500 millió dollár nyereséget érhet el a menedzsment számításai szerint.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.